Realisatie: najaar 2014 – zomer 2015

De locatie
De Havendijk aan de Piushaven in Tilburg. worden in de voormalige Ijzergieterij uit 1900 18 woonlofts en 2 commerciële ruimtes ontwikkeld. De voormalig eigenaar van de Ijzergieterij was supermarktketen Jumbo.

Plan De IJzergieterij
Herontwikkeling van de voormalige IJzergieterij uit 1900. Na de periode als IJzergieterij heeft het gebouw dienst gedaan als kerk en supermarkt. Gelegen in het Piushavengebied, aan het Lourdesplein en de Piushaven/Havendijk, worden in dit momument 18 grondgebonden havenlofts en 2 commerciële ruimtes ontwikkeld. Het gebouw wordt zoveel mogelijk teruggebracht naar zijn oorsprong als IJzergieterij. Maar ook een aantal bijzondere elementen van de kerk zullen zichtbaar blijven, zodat er zeer unieke woningen ontstaan.

De Ijzergieterij is een conceptuele ontwikkeling die goed past in de nieuwe woonwijk Lourdeskade. De woningen behouden het karakter van het originele gebouw en zijn zodanig geconstrueerd dat deze voldoen aan de nieuwbouw normen en eisen.

Start verkoop
De verkoop van de woonlofts/havenlofts wordt verzorgd door De Bont Makelaardij en M&S Makelaars. Actuele verkoopprijzen en beschikbaarheid zijn te vinden op www.ijzergieterijtilburg.nl/prijzen. De start verkoop is 25 april a.s. van 10:00 tot 12:00 uur ter plekke.